Ognuno recita il proprio ruolo, immerso in quella divina sensazione di devozione allo scopo comune: la realizzazione di un'opera d'arte, che anche la bonifica bellica sa idealizzare.

News

Ognuno recita il proprio ruolo, immerso in quella divina sensazione di devozione allo scopo comune: la realizzazione di un'opera d'arte, che anche la bonifica bellica sa idealizzare.

Снегот не ја скри, кај Отешево пронајдена артилериска граната

Categories: ultime

04/02/2022 Macedonia del Nord (Македонија), Sudoccidentale (Југозападен), Pelagonia (Пелагониски регион)

 “If you ever come across anything suspicious like this item, please do not pick it up, contact your local law enforcement agency for assistance”

Resen (Ресен)-Oteshevo (Отешево)-Charti Kamen (Certi Kamen-Черти Камен). Пиротехничарите од Дирекцијата за заштита и спасување денеска пронајдоа пронајдена артилериска граната со калибар од  75мм. Гранатата е пронајдена во местото викано Чарти Камен во близина на брегот на Преспанското езеро кај Отешево во Општина Ресен. Станува збор за граната од Првата Светска Војна и истата е отстранета од местото и однесена на магацините на ДЗС за понатамошно уништување, соопштија од ДЗС. Артилерско зрно од 120 мм. е пронајдено на 16-ти јануари во атарот на гевгелиското село Мрзенци, минатиот месец и кај Агино село, кумановско е пронајдено панцирно зрно 75мм, а на Конечка планина во близина на с. Конче – Радовиш е пронајдена рачна бомба.

Источник-Фото: slobodenpecat.mkМ.Д.

Се наoѓаат и артилериски гранати полни со хемиски отрови и опасноста кај нив е уште поголема од другите.

Biography of a Bomb

Dear editors, Biography of a bomb is aimed at highlighting the danger caused by unexploded bombs. Moreover, the most important aspect is that we work completely non profit, raising awerness about this topic is what drives us. We apologize if we make use of pictures in yours articles, but we need them to put a context in how findings are done. We will (and we always do) cite source and author of the picture. We thank you for your comprehension.

CondividiShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn